15 Ağustos 2013 Perşembe

190 Lira Mı, 39 Mu? Tom Ford Cognac Sable İçin Dupe!

Herkese merhaba!

Uzun zamandır yazmak istediğim bir yazıyla geldim. Sizlere fazlasıyla yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Tom Ford, yaptığı her işte olduğu gibi, kozmetik dünyasına da çok sağlam bir giriş yaptı ve birçok ürünüyle özellikle de yurtdışındaki makyözlerin ünlülerin kırmızı halı makyajlarında bol bol tercih ettiği bir marka oldu. Özellikle rujları ve far paletleriyle gönüllere taht kuran Tom Ford'un aylarca hayalini kurduktan sonra en meşhur far paleti Cognac Sable'ı geçtiğimiz Ocak ayında aldım, fakat ondan kısa bir süre önce aldığım, çok daha uygun fiyatlı bir far paletinin kısmen aynı tonlara sahip olduğunu görünce sizle paylaşmak, Türkiye'de sadece Kanyon AVM'deki Harvey Nichols'da satılan Tom Ford makyaj ürünlerinden Cognac Sable'ın benzerine her yerden ulaşabileceğinizi söylemek istedim.

Benzerliğe bir bakalım.


Swatchlara geçmeden, soldaki Tom Ford, sağdaki Deborah far paletinden, 1 numara ile işaretlediğim tonların benzerliğini hemen fark edebilirsiniz. Tom Ford'da 1 numaralı ton en açık, dolayısıyla paletteki aydınlatma tonu olarak kullanılırken, Deborah'da baz renk olarak kullanılabilecek şekilde seçilmiş. Uygulamada ise benzerlikler daha çok artıyor.


Burada yine iki far paletinde de 1 numara ile numaralandırdığım tonlar oldukça benzer. Tek fark, Deborah'daki tonun biraz daha koyu olması. Bundan sonraki benzerlik, 2 numaralı tonlarda. Burada da Tom Ford çok az farkla koyu kahveye kaçsa da, tonlar oldukça benzer. Son olarak da en koyu ton olan 3 numaralı tonlarda Deborah tam bir kahve iken, Tom Ford'un tonu palete direkt baktığınızda biraz daha patlıcan moruna benziyor, uygulamada da çok koyu morla kahvenin bir araya geldiğinde ortaya çıkardığı bir ton oluyor.
Paletin en önemli farklarından biri en açık tonların farklılığı. Deborah'da şampanya rengi ve klasik bir aydınlatma tonu seçilmiş, fakat Tom Ford'da daha çok koyu tenlerde iyi görünecek bir ton var.


Yani aslında Deborah far paletinin aydınlatıcı tonu, ikinci fotoğrafta 4 numara verdiğim ton ve Tom Ford'un saf pigmente benzeyen, üstün kalitede ışıltı sunan bakır rengi (gerçekten, başka şekilde tanımlayamayacağım bir ışıltı bu) dışında diğer üç ton birbirine oldukça benzer.

Bunların dışında kalıcılıkları ile ilgili bir şey söyleyemem çünkü bana göre ikisi de oldukça uzun süre aynı şekilde kalıyor.
Tom Ford'a verdiğiniz 190 liranın en az 50'si ambalajına gitse, Deborah da aynı şekilde en az 70-80 lira ambalaj farkından kazanırsınız. Çünkü Tom Ford'un fiyatının çok büyük bir kısmı ambalajında, aynı şekilde Tom Ford'a kıyasla Deborah paletin ambalajı çok daha özensiz.
Uygulama açısından bakınca Deborah ıslak uygulamaya da uygun ama Tom Ford sadece kuru olarak kullanılan paletlerden. Bu durumda Deborah paletin tonları daha opak uygulanabiliyor, Tom Ford ise istediğiniz yoğunluğa göre birkaç kat uygulama gerektirebiliyor.

Önemli olan şeylerden biri Tom Ford'un çok farklı ve zarif, olgun bir ışıltı sunması. Bunu far paletini almadan önce araştırdığımda da çoğu yazı ve videoda okumuş ve duymuştum, ben de bir kuzenime makyaj denemesi yaptığımda onay verdim. Ayrıca paletteki ışıltılı far inanılmaz güzel. Öyle ki, tek başına yüz liraya satılsa, ve durmadan kullanmaya uygun bir şey olmasa da alırdım. Bana göre bu paleti kusursuzlaştıran da o. Yani 190 lira verdiğinizde, 39 liradan farklı olarak ne alınıyor denirse, Tom Ford'un adı, fazlasıyla özenli tasarlanmış o kompakt, farların olgun ışıltısı ve o mükemmel bakır rengindeki ışıltılı far alınıyor diyebilirim. Yine de fazlasıyla benzer renklerdeki Deborah So Brown far paletini Watsons'lardan 39 liraya bulabilirsiniz. Hem de aradaki farkla bir sürü şey alır, bir sürü şey yapabilirsiniz. :)

Umarım yardımcı ve işe yarar bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. 

4 yorum:

  1. Waoww! Benzerliğe bak. Gerçekten süper bir yazı olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, işe yaradıysa mutlu oldum ben de :)

      Sil
  2. Aaaa nasıl da benziyor, bravo çok başarılı bir dupe olmuş!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)