15 Kasım 2013 Cuma

Gri-Gül Kurusu-Gümüş : Guerlain 06 Les Fumés

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz günlerde bir önceki yazım "Amerika'dan Gelenler"de gösterdiğim Guerlain Les Fumés far paletini yazacağım bugün.

Ben bu paleti oradan aldırırken mağazada birebir gidip bakmak yerine Guerlain'ın far paletlerinin internetteki blog yazılarına bakarak seçmiştim. Aklımda bu far paletinin içerdiği tonlarda bir palet almak vardı ve paletin içindeki tonları görsellere bakarak çok beğenmiştim.
Elime geçmeden 1-2 gün önce bir Sephora şubesinde de birebir görme fırsatım oldu. Yazılardakinden çok da farklı değildi ama ben kişisel kullanımımda kahve-sedefli pembe ve şampanya renklerinden yana olduğum için griler çok da ilgi alanıma girmiyor açıkçası.

Guerlain'ın kısa bir süre önce yazdığım Les Fauves adlı paletine kıyasla çok daha mat olan bu palet, benim düşüncelerimin aksine, griseverler için mutlaka edinilmesi gereken bir far paleti olabilir.

Guerlain far paletlerinin ambalajı gerçekten çok şık.



Arka kapakta far paletinin içindeki tonları görebiliyorsunuz. Paletleri biriktirenler için düzenleme yapıldığında işe yarayacak bir detay.

Bu paletteki tonlara gelirsek...



Palet içinde bir tane gül kurusu tonu dışında sağ dikey sırada bir gümüş, sol dikeyde ve orta aşağıda birer gri var. Ortadaki iki ton da tamamen mat. Sağ dikeydeki ton tamamen gümüş, çok hafif gül kurusu yansımaları var. Işıltılı ve pigmentasyonu bol bir ton. Bu paletteki en yüksek pigmentasyonlu ve en kolay ele gelen ton da yine o. 
Soldaki gride far paletine dikkatli baktığınız zaman ufacık ve fuşya tonunda ışıltılar görüyorsunuz. Fakat bu ışıltı ele çok zor geliyor, muhtemelen göze uygulandığında da hiç gözükmüyordur. Böyle olunca palet 3 mat, bir ışıltılı tondan oluşuyor gibi duruyor. Fakat palette göründüğü gibi o minicik fuşya ışıltılar gözde de görünseydi daha farklı ve güzel olabilirdi diye düşündüm.

Havaların kararmasının azizliğine uğrayan swatch denemeleri

Buradaki uygulama iki kat, gümüş olan ton bir seferde aynen bu yoğunluğu veriyor fakat özellikle de grilerde biraz daha yoğun kullanmak gerekiyor. Tonları çok hafif sevenleriniz için daha bir tercih edilebilir.

Dediğim gibi, gri sevenler için fazlasıyla güzel bir palet. Benim gibi yine biraz koleksiyon yaparım mantığıyla alacaklar için de iyi ve pek hayal kırıklığına uğratmayacak bir seçim olabilir.
Benim için bu palete en büyük anlam katan ton o çok yoğun pigmentasyona sahip, yumuşacık dokusu olan gümüş tonu. Bir de bu yazıyı yazarken fark ettiğim kadarıyla gül kurusuna benzer bir yansıması var. Böylece daha bir tadından yenmez oldu.

Guerlain far paletleri mağazalarda 167 lira oluyor fakat dönem dönem özellikle de Sephora indirim kuponu ve Debenhams kozmetik indirimleriyle 150 liraya yaklaşık bir fiyata da alabilirsiniz.

Blogumun Twitter hesabı için: https://twitter.com/BengisuYaziyor

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)