13 Ocak 2014 Pazartesi

Golden Globes'da Öne Çıkan Makyajlar

Herkese merhaba!

Ülkemiz saatiyle bugün sabaha karşı 3 civarında kırmızı halı, 4 gibi de töreni gerçekleştirilen Golden Globes, nam-ı diğer Altın Küre ödüllerini geçtiğimiz iki yıl izlemiş olmama (evet, Meltem Cumbul'un hiçbir anlam verilemeyen birkaç satırlık konuşması ve Chloe elbisesine canlı yayındayken izleyerek şahit olmuştum) rağmen bu yıl izleyemedim. Fakat tam kırmızı halıdan fotoğraflar paylaşılırken Twitter başındaydım ve özellikle Amy Adams'ın elbisesi aklıma kazınmış halde yattım.
Çok etkilendiğimden değil, çok akılda kaldığından diyelim.

Bu yıl kırmızı halıda gördüğümüz kıyafetler yerine blogda genel olarak güzellik yazıları yazdığımı göz önüne alarak makyajlara bakalım istedim. Hepsini paylaşmayacağım tabi ki ama işte "ah, hiç de şaşırmadım"lar, "bu da tam bizim Türk kadınının modern makyaj anlayışına uygun"lar ve "işte sadelik abidesi"ler.


Amy Adams demişken, direkt onunla başlayayım. Eminim böyle bir tören bizim ülkemizde olsa "ay bu hiç makyaj yapmamış ayol, bu kadar mı sade olur makyaj dediğin? Biraz daha sür kız şu elindekilerden!" dedirtirdi Amy Adams bu makyajıyla bir sürü kadınımıza. Gecenin sadelik abidelerinden olmuş, ama elbisesinin koyu rengi göz önüne alınırsa yakıştırmış.


Jessica Chastain...
Çok azınız belki bilir, bu kadına inanılmaz bir hayranlığım var. Yine bu gül kurusu tonlarındaki ruju, bol ışıltılı, şampanya tonundaki göz makyajı ve o gözlerinin muhteşem yeşili takma kirpiklerle desteklenerek harika bir görüntü yaratmış. Saçları içimizi makyajı kadar açmadı ama makyajın tek bir kusuru bile yok.
Alkışlarımız makyözü Kristofer Buckle'a gidiyor.
Özellikle de şöyle tatlı ötesi bir fotoğrafta aynı kareyi paylaşmışlarken.

Jessica Chastain (Ortada), Kristofer Buckle (sağda)

Taylor Swift... Zaten o klasik siyah liner ı ve artık sürmekten bıkmadığı kırmızı rujuyla yine bizi "ahahahahah ne kadar ilginç, nasıl böyle bir makyaj yaptı bu kız?" diyemeyişimizle bıraktı gitti. Yeni yılın kendisine en azından güzellik alanında biraz yenilik getirmesini diliyoruz.


Cate Blanchett...
Bu yıl ne kadar ödüle aday olursa hepsini kazansın istiyorum. Blue Jasmine'e kuzenimle gösterimden kaldırılacağı hafta gitmiştik ve müthiş bir performans sergilemiş. Diğer aday olacak olan kimsenin hiçbir şeyini henüz görmedim ama umrumda da değil. Bu zarafet abidesi kadına hem stiliyle, hem duruşuyla, hem oyunculuğuyla, herşeyiyle hayranım!
Bembeyaz tenine makyaj sanatçısı Jeanine Lobell'in iki Armani Ecstasy ruju karıştırarak uygulamasıyla, gözlere ağırlık vermeden, pembe bir allığı da hafif olarak kullanması bu zarafete ve siyah elbisesine yetmiş ve artmış bile.
E zaten Cate Blanchett, ne yapsa övmeye hazırım.


Jennifer Lawrence...
Bu kızı nasıl oluyor da bu kadar abartıyorlar anlamıyorum. Geçen seneye kadar herhangi bir oyuncu olan Lawrence, Oscar kazanarak medyadan düşmeyen, kocaman suratı ve hiç de ayılıp bayılmadığım yüz hatlarıyla bizi (ki azımsanmayacak bir kesimiz) bıktırdı. "Ay çok zarif, çok beğeniyorum"culara inat, bu kadar uçlarda bir makyajı Altın Küre'ye de taşımışken "ne gerek vardı be canım bu kadarına?" demekten kendimi alamadım. Hadi gözler o kadar gri ve dumanlıydı, o zaman dudak makyajın geri planda kalsın, hadi o kadar bordomsu bakırımsı bir ruj sürdün, o zaman gözler sade olsun. İkisini de yapmadığına bir de üstüne yine saçma bir Dior tuvalet giydiğine göre sen bu sınavı yine geçemedin demekten gocunamam. Oscar'lar daha önemli, orada telafi etmen dileğiyle...


Gelelim biz Türk kadının son zamanlardaki "modern makyaj" anlayışına vücut bulduran, güzeller güzeli Amber Heard'e...
Açıkçası bana göre sadece bir dudak kremi ve rimel bile sürüp çıkabilir, kendisi o kadar güzel bir hatun. Ama bu hafif kontür, şeftali tonlu allık, bronz göz makyajı, yine şeftalimsi nude dudaklar ile tam bizim yurdumuz modern kadınına hitap etmiş Heard. Böyle bir makyajı makyajına hepimizin ölüp bittiği Ebru Gündeş'te görmeyi bekleriz, hatta beklemekle kalmayız sık sık görürüz biz buralarda. Bu durumda bunun Rıfat Yüzüak'tan onay almış olması çok da ilginç değil. Ama tabi ki Yüzüak'ın Facebook sayfasında belirttiği gibi ruj olarak MAC Kinda Sexy değil, ülkemizde bulunmayan lüks kozmetik markalarından Hourglass'ın Femme Rouge Velvet Crém serisinden bir tonu seçilmiş. Aslında makyajın tamamının sponsoru Hourglass olmuş.

Bu yıl dikkatimi çeken makyajlar böyle. Tabi ki daha kimler geldi kimler geçti kırmızı halıdan ama 2014'ün ödül törenini böyle noktalayacağım.
Sizlerin aklınıza kazınan bir makyaj ya da kıyafet var mı Altın Küre ödül töreninden? Paylaşmayı unutmayın!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

1 yorum:

  1. Amy Adams cidden goz kamastiriyor, makyaji kadar elbisesi de cok hostu, kim inanir 40 yasinda olduguna!
    Ben de benzer bir yazi yazmistim bugun goz atarsan cok sevinirim:)
    http://bayanbakimli.blogspot.com/2014/01/golden-globe-2014-makyajlar.html?m=0

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)